Product was successfully added to your shopping cart.
0produkt(ov)

Vaša košarica je prazna

ALPSKA SAGA

Alpska saga


Najbolj zabaven slovenski muzikal z glasbo skupine Agropop

Alpska saga je zelo aktualen, izviren, sodoben in nadvse zabaven muzikal o nastanku in otroštvu mlade države Slovenije. Epskim zgodbam o mladostnih sanjah je usojeno, da ostanejo večno mlade! Zdaj se nas bodo dotaknile v slovenskem muzikalu, gledališki komediji, ki žari od lucidnosti, sočnosti in izpovednosti junakov tistega časa. Osamosvajanje, pa če gre za mladino ali državo, je vedno drzno! Je razburljivo, strastno, polno življenja in vedno, vsaj za kanček, tudi nepremišljeno. Predstava vam podari 2 debeli uri čistega užitka, zabave, smeha in sprostitve.

Ustvaril ga je tim vrhunskih in izkušenih ustvarjalcev: Desa Muck, avtorica besedila • Aleš Klinar, avtor pesmi in glasbe • Jure Ivanušič, režiser  • V glavnih vlogah vas bodo navdušili: Tilen ARTAČ, Ana Marija MITIĆ, Jernej ČAMPELJ in Kristina MIŠOVIĆ.

VSEBINA

Na sončni strani Alp, se je pred 26 leti osamosvojila  deželica SLOVEnija. Takrat smo na radiju poslušali  Agropopove uspešnice: Ti si moj sonček, Samo milijon nas še živi, Jasmina… Muzikal Alpska saga se začne v osemdesetih, ko je naš Franček, preprost kmečki fant, še otrok. Že takrat preskoči iskrica med njim in malo Lojzko, ki pa včasih zaneti tudi kak senik, ki ga nadobudni pionir in gasilec z veseljem pogasi. Ženske in ogenj pa niso njegova edina strast. Njegova največja ljubezen je glasba. Zato se upre očetu, tršatemu veleposestniku in mesarju, in sledi svoji večni želji, ki ga vodi v mesto, kjer hoče postati slaven pevec. Pri tem mu za očetovim hrbtom izdatno pomaga mama. Ta se, kot se spodobi za pravo slovensko mater, kot deus ex machina, vedno skrbno vmešava v sinovo življenje in ga usmerja. V mestu pa Usoda, predvsem v podobi mafijske druščine pod vodstvom pretkanega Sandokana, naivnega in neizkušenega Frančka potegne v čisto druge vode. Pri tem ima veliko vlogo tudi prelepa in fatalna Jasmina in Franček se nevede vedno bolj oddaljuje od svojega cilja.

Odlična komedija je polna nepričakovanih preobratov, ki temeljijo na znanih zgodovinskih dejstvih zadnjih treh desetletij mlade države.

Prodaja vstopnic: http://www.spasteater.si/alpska-saga