Product was successfully added to your shopping cart.
0produkt(ov)

Vaša košarica je prazna

Splošni pogoji

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE ZALOŽBE MUCK BLAŽINA

Kupec potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Založbe Muck Blažina ter se z njimi strinja. Pogoji se lahko spremenijo brez vnaprejšnje napovedi, zato kupcem priporočamo, da jih pred nakupom vsakokrat preberejo.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine www.muck-blazina.eu, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
Naročilo zavezuje Založbo Muck Blažina in kupca ter ima značaj pogodbe. Naročilo se skupaj z računom hrani v prostorih založbe.
Pogodba se sklepa med kupcem in podjetjem:


Založba Muck Blažina, Igor Blažina s.p.
Gubčeva cesta 11, 8230 Mokronog
ID za DDV: SI63800993
Matična številka: 7114664000
Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču v Ljubljani
Transakcijski račun: IBAN SI56 1010 0005 5744 537 (Banka Intesa San Paolo d.d.)
Nismo zavezanec za DDV .
e-pošta: info@muck-blazina.eu

Založba Muck Blažina v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarja za morebitno izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev elektronskega trgovanja.

Ponudnik (Založba MUCK BLAŽINA) se zavezuje, da bo kupcu (vam) vselej zagotovil naslednje informacije:

• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
• kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
• dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
• vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške dostave,
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
• pojasnjen mora biti postopek ob reklamaciji.


Postopek nakupa

Ko izberete izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Zaključi nakup« oddate povpraševanje, vam spletna prodajalna samodejno “generira – ustvari” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila. S tem je naročilo potrjeno. Izdelki vam bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, vas o tem obvestimo.


Pravica do odstopa od nakupa

Pravico imate, da v 15 dneh našemu podjetju pisno sporočite odstop od pogodbe. Nato blago vrnete podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, s tem da sami krijete neposredne stroške vračila. Če vrnete prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (to je 15 dni od prejema blaga) se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.


Plačilo

Ponudnik izda račun. Uporabnik plača naročeno blago ob dostavi ali po predračunu na TRR. Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je blago last Založbe MUCK BLAŽINA.


Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava 2-4 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.
Navedeni rok začne teči po prejemu naročila do 12. ure še isti dan (v primeru naročila po povzetju) ali po prejetem plačilu (v primeru naročila po predračunu), sicer pa prvi delovni dan po prejemu naročila oz plačila.


Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času.
Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji Pošti Slovenije. Dostavo vselej plača naročnik izdelkov.


Poštnina

Stroški poštnine se obračunajo ob naročil in znašajo 4,49 € na pošiljko. Ti pogoji veljajo le za dostavo po Sloveniji.
Za dostavo izven Slovenije bomo zaračunali dejanske stroške poštnine po ceniku Pošte Slovenije ali druge dostavne službe

Opozorilo:
Pošta Slovenije in banke uporabnikov za vsako plačilo načeloma obračunajo provizijo, skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev spletne trgovine. Pri plačilu z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) se prištejejo še dodatni stroški in sicer provizija Pošte Slovenije, ki znaša 0,96 € za pakete v vrednosti do 96 €, pri paketih z vrednostjo od 96 € do 501 € je strošek provizije 1 % vrednosti paketa, nad vrednostjo paketa 501 € pa znaša provizija pošte 5,01 €.
Proviziji in odkupnini, ki jo plačate Pošti Slovenija, se lahko izognete le s plačilom po predračunu.


Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.


Cene

Cene v spletni trgovini Založbe MUCK BLAŽINA so izražene v evrih (EUR) in veljajo na dan sklenitve pogodbe. Vse navedene cene že vključujejo DDV (9,5% knjige, 22% drugo blago). Založba MUCK BLAŽINA jamči nakup po cenah, ki so veljale ob naročilu in si pridržuje pravico do sprememb cen ter pravico do napake pri objavi cene.

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Založba MUCK BLAŽINA, Igor Blažina s.p., Gubčeva cesta 11, 8230 Mokronog.
Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine
1. Jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila.
2. Pošiljatelj mora biti jasno razviden.
3. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne. Prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih.
4. Če uporabnik ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno to spoštovati.

 

Reklamacije

Založba MUCK BLAŽINA se zavezuje, da bo upoštevala vse reklamacije, ki jih bo prejela pisno ali po elektronski pošti v 15-ih dneh po prejemu blaga. Za skrite oziroma stvarne napake je v veljavi reklamacijski rok, ki ga predpisujejo veljavni pravilniki v Republiki Sloveniji. Gre za napako, pri kateri blago nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo (npr. zamešane strani v knjigi, prazne strani ipd.). Pri takšni napaki kupec lahko uveljavlja svoje pravice, če obvesti založbo v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Napako mora natančno opisati in založbi omogočiti, da stvar pregleda. Založba ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve. V primeru pravilnega obvestila založbe ima kupec pravico zahtevati, da se vrne plačani znesek. Ta pravica preneha s potekom dveh let od dneva, ko je kupec o stvarni napaki obvestil založbo.

Blago, ki je predmet reklamacije, kupec vrne nepoškodovano in v nespremenjeni količini na naslov založbe s pripisom REKLAMACIJA. Blago bomo zamenjali in odposlali najkasneje v sedmih dneh od prejema pošiljke. Založba MUCK BLAŽINA si pridržuje pravice do presojanja upravičenosti reklamacije.

Če Založba MUCK BLAŽINA nima nadomestnega izvoda reklamiranega blaga na zalogi, bo kupcu v celoti vrnila kupnino, najkasneje v 10 dneh po prejemu reklamiranega blaga.

Založba MUCK BLAŽINA lahko odstopi od izvedbe naročila v primerih, če naročenega blaga nima več na zalogi, če naročilo ni bilo izvedeno v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Založbe MUCK BLAŽINA ali če ugotovi plačilno nezmožnost kupca.


Varovanje osebnih podatkov

Založba MUCK BLAŽINA, ki upravlja spletno trgovino www.muck-blazina.eu, se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine Založba MUCK BLAŽINA za potrebe poslovanja spletne trgovine www-muck-blazina.eu zbira naslednje podatke uporabnikov:

1. Ime in priimek
2. Naslov in kraj bivanja
3. Naslov za pošiljanje naročenega blaga
4. Naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
5. Ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino

Za točnost podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino ne odgovarjamo.
Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Založba MUCK BLAŽINA zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.


Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.


Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.